Followers

Sunday, January 10, 2010

Setelah 5 tahun...

Semalam petang, lepas mr hub lek keje, dia ajak aku n twins kuar. katanya nk ajak jalan2 n makan2 sempena anny kami. rupanya ada udang di sebalik batu. selain nk ajak kami berjalan2, rupanya dia pun ada janji dengan seorang customer nk amik deposit. patut ar, baik hati sgt, wpun letih lek keje, leh ajak g jalan g. tapi tak pe ar. aku kene paham keje org mcm dia, kan. customer is FIRST. lepas kuar dari umah org tuh, kak long plak kol suh dtg umah mak aku skang. dia kata ada suprise tuk kami. aku dpt agak yg dorang ada wat makan2 sempena anny kami neh. kebetulan kak cik pun balik, kan? so, kami terpaksa lar cancelled tuk celebrate kat luar. tapi sebelum balik umah, aku ajak mr hub singgah d store. phone aku tetiba wat hal plak. aku tak leh dengar sore org. maybe ribbon dia prob kut. so, kami pun singgah. mr hub ckp, dia akan tolong byr kos repair. so, aku serah kan phone kat dia. aku ngan bebudak g jalan2 cuci mata. tengah jalan2 tuh, singgah kedai kasut VERN's. d day b4, aku ada jmpe member mr hub. dia ada bg duit komisyen tuk mr hub. tp bile aku nk bg kt mr hub, dia tak nak. dia kata amik lar tuk belanja aku. alar bukan byk pun, RM50 jerk. tapi okey lar tuh. lau isi minyak kancil aku, lepas 2 minggu aku g keje. heheh... so berbekalkan duit rm50 tuh, tetiba aku terberkenan ngan sepasang kasut neh. maklum ler, kasut jalan aku pun dh lama haus. mmg tingin nk beli. tp memandangkan skang kami kene berjimat cermat simpan wet tuk masuk umah baru, so aku pun simpan niat nk beli kasut. tapi disbbkan aku dpt wet terpijak dr mr hub, so aku pun teruskan balik niat aku. at least aku tak kuar duit simpanan. tp duit terpijak, kan? lepas dh beli kasut, aku catik mr hub. bile jmpe jerk, dia teruskan satu bungkusan kat aku. aku pun tengok isinya, ada kotak hp. pelik gak, tak kan repair hp dapat kotak. aku pun bukak kotak phone tuh, rupanya dia belikan aku phone baru. dia kata rugi plak kalau repair. nnti rosak balik. since dia pun tak bg hadiah for our anny lagi, so anggaplah phone tuh sbg hadiah. mmg suprise. tak sangka dia nk belikan phone tuk aku. mmg lar bukan blackberry atau iphone. tp rasa teruja sgt. sbb setelah 5 tahun, ini lar suprise pertama yg aku terima dr mr hub. dn seingat aku, ini lah 1st time dia belikan phone tuk aku. heheh...aku pun sengih jek lar. sampaikan lupa say thanks kat dia... hehe.. Thanks, abang. terlupa plak nk say thanks, sbb teruja sgt...huhu...

pas tuh kami terus g umah mak aku. smpi umah mak aku dh nk santak waktu maghrib. so, kami pun kelam kabut solat dulu. elok jek pas kami solat, makanan dan kek tuk kami telah terhidang. pergh!!!!! sonok gak. ada gak yg ingt anny kami. tak sangka.... thanks to all my family. setelah 5 tahun, inilar 1st time celeb ngan family. mak masakkan meehoon goreng yg mmg fav aku n twins. wpun tak da hadiah dari dorang, tapi ingatan ini mmg aku hargai sangat2. tak sangka... tahun neh aku terima 2 kejutan sekaligus. inilar anny yg aku rasa paling happy sekali.

disbbkan keterujaan aku tuh, so tak byk pic yg aku snap. ada lar sket... jom layan....



kami punye anny, c kembar lar org paling sibuk nk tolong potong kek.




ini lar kek yg dibeli oleh kak long.. thanks kak long.



ini ler kasut yg aku beli tuh... cantek tak? mr hub ckp, cam org tak cukup jarik jerk. huh...tak tahu menilai pesen betol...



tada...ini lar phone yg mr hub beli. mmg phone biasa jerk. tp still bleh camer, video, 3g, mp3, gprs dsb.... okey lar dari tak dak...








1 comment:

  1. waaahhhh...romantiklah tue da hubby ko...special lg...

    ReplyDelete