Followers

Wednesday, April 21, 2010

Jalan-jalan di Hari Minggu

punyer ler sibuk nk hentam budak yg belasah anak, terus terlupa nk update story di hujung minggu hari tuh. biasalah kalau coti, tak sah lar kami duk melepak dirumah. bagaikan satu arahan pulak, bila hari minggu jek mesti kene kuar. kekadang tuh, kuar g makan jerk, tp mesti kene kuar lar. bukan pe, memasing dh cemuih (jemu) dok wat benda yg kene buat hari2. babah dengan kerja2 besinya, mama sibuk ngadap komputer, little twin plak sibuk ngan skolah. so, di hari minggu lar kami dah spent time together2. tp lau ikutkan, en hubby aku neh ada hangin gak. kene time die malas nk keluar, paksa lar cam ne pun. mmg die tak kan pegi. tapi lately neh, aku tengok die plak yg lebey2. kekadang aku pun malas nk kuar, sbb sibuk nk kemas umah lar ape. tp die pulak tengah sonok nk berjalan. ntah lar en hubby. dh 5 tahun lebey kawin pun, masih tak leh paham pangai awak....

bangun pagi tuh, aku terus kemas umah cam biasa lar. basuh baju. lipat kain baju selori. hang baju2 keje aku, hubby n baju skolah anak. malam kang senang nk iron. lepas siap sumer keje, dan dah selesai bfast, en hubby ajak kami keluar. aku pun pe lagi. siapkan bebudak dua horang tuh. dorang neh leh taha gak lau bersiap. kalau tak kene lar baju yg aku bagi, mmg bising lar mulut dorang. kekadang tuh, nk kuar g kedai pun puas bergaduh. sbb baju yg aku bg tak kene ngan citarasa dorang. hadoiiii...kecik2 dh pandai nk bergaya bagai. tak paham aku. dulu2 aku ape yg mak aku bg itu lar yg aku pakai. nk melawan, jgn haraplah. lebey baik ikut daripada kene tinggal. ish ish bebudak zaman la...

memula tuh, kami g klcc. dari anak aku tau sebut klcc, selalu die tny bile nk bawak die kesitu. aku bukan ape, malas nk bawak dorang kesitu sbb org ramai sgt. tak sggup nk berhimpit ngan org ramai. blum kire nk carik parking lagi. mmg bende yg paling membosankan. tp sebab dh selalu sgt anak aku sebut2 pasal klcc neh, maka hari itu tertunailah permintaan mereka. tp spt yg dijangka, mmg parking full. org penuh gler. x lama pun duk kt klcc. sbb kiteroang tak tahu nk wat pe kat situ. dgn org yg ramai sgt, maka aku ngan en hubby pun amik keputusan kuar lepas kiteorang makan.

kuar dr klcc, kiteroang singgah pulak ke tasik titiwangsa. memula tuh niat sajek nk berdating kat tepi tasik. ntah cam ne, smpi kat tasik tetiba teringin plak nk bawak anak naik bot kayuh menyusuri tasik titiwangsa. maka kami pun naiklar bot kayuh tuh. aku neh mmg phobia air, tp demi anak, kuketepikan perasaan aku nan satu itu. rupanya sonok gak bercinta di tengah tasik smbil mengayuh bot neh...

pe pun, weekend neh syok lar gak. sbb byk benda baru yg kiteroang buat dan pegi. pe pun, korang layan lar gambar tak seberapa yg aku amik neh erk...




3 comments:

  1. best kan sesekali berjalan ngn family..

    ReplyDelete
  2. salam sibuk ke.. kalau ade masa ziarah la blog saya ni...

    cantik la blog awak:) salam pekenalan.. kalau ade masa datang la ke blog saya


    http://pesananbersama.blogspot.com/vis


    http://sentiasa-bertaubat-pada-allah-swt.blogspot.com/


    http://jom-ketawa.blogspot.com/



    http://kongsi-atikel.blogspot.com/


    http://messagewith.blogspot.com/



    http://stduden-now.blogspot.com/



    http://melayu-di-dunia.blogspot.com/

    pilih la yang mana awak bekenan maaf kalau saya menyusahkan..:)

    ReplyDelete